Az ön kosara üres!
Béta Termékek Katalógus Letöltések Elérhetőségek Tevékenységünk Vásárlási feltételek Általános információk Szállítási információk Általános szerződési feltételek
Álltalános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek

Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) alkalmazása: Amennyiben a feltételeket egyértelmű írásos megegyezés alapján nem módosítják a felek, akkor a következő feltételek vonatkoznak a Hegyalja Kft. által biztosított összes jelenlegi és jövőbeni szolgáltatásra és szállításra. Az ÁSZF megtalálható a következő honlapcímen: www.hegyalja.hu/aszf és letölthető itt: https://hegyalja.hu/downloads/aszf_2018_01_20.pdf.

1. Regisztráció: A vásárlás előtt kérjük, regisztrálja adatait. A regisztrációt követően felhasználóneve és jelszava segítségével tud belépni. Az adatok helyességét jóváhagyás előtt ellenőrizheti, adatait módosíthatja, rendszerünkből adatainak törlését bármikor kezdeményezheti e-mailben (webaruhaz@hegyalja.hu). A Hegyalja webshopban történő böngészéshez, a szöveges tartalmak vagy a termékek megtekintéséhez nem szükséges regisztráció.

2. Megrendelés, árak, egyéb információk:

a. A megrendelés elküldése írásbeli, rögzített szerződésnek tekinthető, mely a megrendelő és a Hegyalja Kft. között jött létre.

b. A Hegyalja Kft. a már leadott megrendeléseket a webshopban nyilvántartja, és azokat a megrendelő számára bármikor hozzáférhetővé teszi.

c. A Kosár gombra kattintva lehet az egyes termékeket a Kosárba betenni, de ez még nem jelent vásárlást. A megrendelés jóváhagyása előtt a Kosár tartalma ellenőrizhető, módosítható, törölhető; a megrendelés megszakítható. A Kosár véglegesítésével a megrendelés a Pénztárba kerül. Igény esetén itt lehet egyedi – a regisztrációkor megadott címtől eltérő – szállítási címet rögzíteni. Az elküldött (jóváhagyott) megrendelés bármely adatai a vásárlás véglegesítését követően már nem módosíthatók. A Hegyalja webáruház a megrendelésről visszaigazoló e-mailt küld.

d. A folyamatban lévő és a korábbi, lezárt megrendelések a Rendeléseim menüpont alatt követhetők.

e. A termékek mellett minden esetben a kedvezmény nélküli listaár van feltüntetve. A felhasználó egyedi árai akkor jelennek meg, ha a kurzort a termékadatokra irányítjuk (Eladási ár). Az egyedi árak beállítására csak és kizárólag a Hegyalja Kft arra felhatalmazott munkatársainak van lehetősége.

f. A feltüntetett árak bruttó magyar forintban kifejezett árak. Ezen árak minden esetben tartalmazzák az ÁFA-t, de a házhozszállítás esetleges költségeit nem.

g. Üzletben történő átvétel: amennyiben üzletünkben személyesen kívánja átvenni a megrendelt terméket, ezt a megrendeléstől számított 1 héten belül meg kell tennie. Ennek lejárta után a megrendelést semmisnek tekintjük és a terméket újra eladásra kínáljuk.

h. A Hegyalja Kft. fenntartja az árváltoztatás jogát, valamint rajtunk kívülálló hibákért felelősséget nem vállalunk. A Hegyalja Kft. fenntartja a jogot az akciók előzetes figyelmeztetés nélküli megszüntetésére.

i. Bármely módosítás abban az időpontban lép hatályba, amikor az online megtalálható a Hegyalja Kft. weboldalán és a webshopban.

j. Készletinformációk: Az aktuális készletinformációk minden termék mellett megjelennek. Amennyiben a megrendelés után mégis kiderül, hogy a termék nincs raktáron, a Hegyalja Kft. felveszi a vásárlóval a kapcsolatot további egyeztetés és a szükséges információk átadásának céljából. Ezekben az esetekben a megrendelés módosulhat.

3. Garancia, szavatosság:

a. A megrendelés teljesítésekor, a kiszállítás időpontjában a megrendelő vagy átvevő köteles a csomag sértetlenségét ellenőrizni, majd az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációkat nem áll módunkban elfogadni. A termékekkel kapcsolatos mennyiségi és/vagy minőségi kifogás esetén szállítónk a kifogásolt terméket visszaszállítja.

b. A Hegyalja Kft. fenntartja az árváltoztatás jogát, valamint rajtunk kívülálló hibákért felelősséget nem vállalunk. A Hegyalja Kft. fenntartja a jogot az akciók előzetes figyelmeztetés nélküli megszüntetésére.

c. Bármely módosítás abban az időpontban lép hatályba, amikor az online megtalálható a Hegyalja Kft. weboldalán és a webshopban.

d. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletben foglaltak az irányadóak.

4. Kiszállítás, házhozszállítás, csomagküldés:

Igény esetén a megrendeléseket Magyarország egész területén kiszállíttatjuk a megrendelés során megadott címre. Kizárólag belföldi megrendeléseket áll módunkban elfogadni kiszállítással.

a. Budapesten és környékén: bruttó 10.000 Ft fölötti rendelés esetén ingyenes, alatta 1.270 Ft szállítási díjat számítunk föl. Készletről elérhető termékek esetében a 9:50-ig leadott rendeléseket tudjuk aznap kiszállítani.

b. Belföldi csomagküldés díjszabása (bruttó számla összérték):

i. 20.000 Ft felett ingyenes

ii. 14.000-20.000 Ft: 1.000 Ft

iii. 7.000-14.000 Ft: 2.000 Ft

iv. 0-7.000 Ft: 3.000 Ft

Futár partnereink:

GLS Hungary Kft. az adott munkanapon 15:30-ig leadott megrendeléseket a következő munkanapon kézbesíti.

Innight Hugrary Kft. az adott munkanapon 16:30-ig leadott megrendeléseket a következő munkanapon kézbesíti.

5. Fizetési módok:

A fizetési módot a megrendeléskor lehet kiválasztani. A fizetés történhet utánvéttel, átutalással és személyes átvételkor készpénzben az üzletben.

Készpénzes fizetés a futárnak (Utánvét):

a. A megrendelés ellenértékét utánvéttel a házhozszállítást végző futárnak kell kifizetni.

b. Készpénzes fizetést maximum 200.000 Ft összegig fogadhat el a futár.

6. Csere:

a. Hegyalja Kft.-t terhelik a szavatossági kötelezettséggel kapcsolatos költségek, kivéve, ha a dolog meghibásodásában a jogosultat terhelő karbantartási kötelezettség elmulasztása is közrehatott. Ebben az esetben a szavatossági kötelezettség teljesítésével felmerült költségeket a Hegyalja Kft.és a jogosult közrehatásuk arányában viselik. Csak hiánytalan, gyári csomagolású, nem használt terméket áll módunkban kicserélni, visszavenni.

b. b. Csere esetén nem alkalmazható a 20.000 Ft feletti ingyenes kiszállítás a második kiszállításra!

c. Amennyiben a vásárló eláll a vásárlástól, a termék visszaküldésének közvetlen költségét a vevő köteles viselni.

7. Elállás:

a. Megrendelése során Ön élhet a 45/2014. (II. 26.) . Kormányrendeletben részletesen rögzített feltételek mellett tizennégy naptári napon belüli indoklás nélküli elállási jogával. Ebben az esetben az eladó köteles a vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő tizennégy napon belül visszatéríteni. Minden esetben a vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült közvetlen költségeket.

b. A termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért a fogyasztó felel. A Hegyalja Kft. bontatlan, sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a termék teljes vételárát a vásárló részére megtéríteni.

c. Pénzvisszafizetés kizárólag személyesen, vagy banki átutalással történik. Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

8. Reklamáció:

a. Amennyiben a vásárolt termékkel kapcsolatban mennyiségi és/vagy minőségi kifogás áll fenn, a szállító a kifogásolt terméket visszaszállítja, feltéve, hogy a reklamáció az átadás során megtörtént. Jogos reklamáció esetén az új termék kiszállításának a díja az eladót terheli.

b. Panaszügyintézés helye (19/2014 IV. 29. NGM rendelet alapján):

i. telefonon: +36 23 217 000,

ii. személyesen szóban: Hegyalja Kft. székhelyén,

iii. levélben: Hegyalja Kft. 2040 Budaörs Baross u. 87.,

iv. e-mailben: webaruhaz@hegyalja.hu

9. A reklamáció kivizsgálásának határideje és módja:

a. A Hegyalja Kft. a panasz kivizsgálását és azzal kapcsolatos döntését a jogszabályban előírt határidőkre figyelemmel 5 munkanapon belül teljesíti, beleértve azt az esetet is, amikor az igény bejelentésekor nem tud az álláspontjáról nyilatkozni, vagy az igényt elutasítja.

b. A reklamáció bonyolultságának megítélése a Hegyalja Kft. feladata. Ha a reklamációt a Hegyalja Kft. nem egyszerű reklamációnak minősíti, úgy eltérő minősítést jelez a vásárló felé. Ha határidőt valamilyen ok miatt meg kell hosszabbítani, erről tájékoztatja az ügyfelet az indok pontos megjelölésével.

c. A felmerülő panaszokat - amennyiben ez lehetséges - helyben és azonnal orvosolni kell.

d. Amennyiben ez nem lehetséges, vagy a panaszos nem fogadja el a helyben felkínált megoldást, gondoskodni kell a panasz szabályozott és a szervezeti hierarchiában követhető továbbításáról.

e. A reklamációk (jótállás, kellékszavatosság) és a békéltető testülethez fordulás lehetőségeiről, további feltételeiről kérjük, érdeklődjön honlapunkon vagy elérhetőségeinken, illetve személyes vásárlás esetén üzletünkben. A vállalkozás a fogyasztó nála bejelentett szavatossági vagy jótállási igényéről jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben rögzíti

i. a fogyasztó nevét, címét, valamint nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul a jegyzőkönyvben rögzített adatainak a rendeletben meghatározottak szerinti kezeléséhez;

ii. a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott ingó dolog megnevezését, vételárát;

iii. a szerződés vállalkozás általi teljesítésének időpontját;

iv. a hiba bejelentésének időpontját;

v. a hiba leírását;

vi. beszerelést végző szakműhely nyilatkozatát

vii. szavatossági vagy jótállási igénye alapján a fogyasztó által érvényesíteni kívánt jogot, továbbá

viii. a szavatossági vagy jótállási igény rendezésének módját vagy az igény, illetve az az alapján érvényesíteni kívánt jog elutasításának indokát. A jegyzőkönyvnek tájékoztatást kell tartalmaznia arról, hogy fogyasztói jogvita esetén a fogyasztó a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását is kezdeményezheti.

10. Felelősség korlátozása:

a. A Hegyalja Kft. webáruházában való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.

b. A Hegyalja Kft. webáruháza semmilyen módon nem felelős semmilyen alapon, semmilyen direkt vagy indirekt kárért, ami a Hegyalja webshophoz való csatlakozás során vagy miatt következett be.

c. A résztvevő felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. A Hegyalja webshop nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely résztvevő rovására történt csalás vagy egy bűncselekmény miatt.

d. Abban az esetben, ha a résztvevő bármilyen formában megsérti a szabályokat, a Hegyalja webshop szabadon érvénytelennek nyilváníthatja regisztrációját, megrendelését, vásárlását.

11. Egyéb tudnivalók:

a. A Hegyalja Kft. a rendelési felületen közzéteszi az Általános Szerződési Feltételek elérhetőségét, így a vásárlók számára lehetővé teszi annak megismerését.

b. A Hegyalja webshopból történő megrendeléssel minden vásárló kijelenti, hogy megismerte és elfogadja az üzletszabályzatot, a vásárlási feltételeket és tisztában van a rendelés menetével. A webshopból történő rendelés jóváhagyásával a vásárló nyilatkozik arról, hogy az Általános Szerződési Feltételeket megismerte, elfogadta és azokat magára nézve kötelezőnek ismeri el. Külön megerősítésre nincs szükség.

c. A megrendelést csak akkor tudjuk elfogadottnak tekinteni, illetve regisztrálni, ha a megrendelő adatainak regisztrációjakor és a megrendeléskor az oldalon található mezőket maradéktalanul, valós adatokkal kitöltötte. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a Hegyalja Kft. felelősséget nem vállal.

d. A Hegyalja Kft. weboldalának bármilyen része, így a képi és szöveges tartalmak, kizárólag a Hegyalja Kft. előzetes, írásos hozzájárulásával, és a forrás megjelölésével használhatók fel!

12. Cégünk elérhetőségei / adatai:

Cégnév/üzemeltető: Hegyalja Kft.

Cégjegyzék szám: Cg. 13-09-061851

Adószám: 10421637-2-13

Felelős kapcsolattartó: Hegyalja Kft. ügyvezetője

Tel.: +36 23 217 000

e-mail: webaruhaz@hegyalja.hu

Székhely/Üzlet: 2040 Budaörs Baross u. 87.

Nyitva tartás: H-P 8:00-17:00 óráig